News

25
Jul
Ce se intampla cand ERP-ul nu merge bine?
Ce se intampla cand ERP-ul nu merge bine?
  • Sistec
  • 0 Views
  • 0 Comment
  • No tags

Este solutia ERP curenta intr-adevar o solutie? Sau este doar o parte a problemei?

Atunci cand avem prima intalnire cu potentialii clienti pentru a incepe integrarea abas ERP in operatiunile lor, am observat ca acestia provin aproape intotdeauna din unul dintre cele trei medii software, inainte de a face trecerea la noi. In continuare, vom explora fiecare situatie si vom prezenta exact problemele cu care se confrunta intreprinderile in aceste conditii:

1. Nu exista niciun ERP

In mod evident, ca furnizor de solutii ERP, abas crede in puterea produsului sau. Ideea unei firme de productie sau de distributie care nu foloseste niciun software de tip ERP poate parea un pic derutanta, dar decizia nu se refera intotdeauna la lipsa dorintei de a avea un ERP sau o intelegere gresita a importantei sale. De fapt, prima incursiune a unei companii in ERP este semnalata de multe ori de expansiunea interna si necesitatea de a dezvolta procese mai fiabile la o rata proportionala.

Un studiu realizat in 2015 de Software Advice a descoperit ca doua treimi din intreprinderile care investesc intr-un software ERP nu au avut nici un ERP inainte de a incepe cautarea. Dintre acei cumparatori, aproape 3 din 10 au indicat ca dezvoltarea firmei a condus la decizia de a integra ERP. Printre alte motive s-au numarat imbunatatirea managementului relatiilor cu clientii si dorinta de a furniza date interdepartamentale mai transparente pentru toti angajatii.

Acestea fiind spuse, in fata prosperitatii si extinderii, selectarea celor mai bune solutii ERP pentru viitorul unei anumite afaceri poate pune factorii de decizie in capcana. Cu atat de multe alte lucruri in desfasurare, alegerea unui sistem ERP pentru sprijinirea tuturor functiilor de afaceri are tendinta de a coplesi organizatiile si de a provoca un impas in procesul de selectie.

2. O retea de software offline

Nu orice afacere este un succes peste noapte. Organizatiile care cresc treptat, in timp, de obicei se incadreaza in aceasta paradigma, un sistem ERP mozaic format din mai multe platforme disparate de solutii software externalizate, cu diferite grade de interoperabilitate.

Asa ca, ce se intampla atunci cand intreprinderile incerca sa utilizeze un “ERP mutant”? Pentru inceput, canalele de date din intreprindere pot fi obstructionate din cauza fisierelor incompatibile. Incapacitatea de a distribui in mod liber informatii intr-o companie in timp real inabusa colaborarea inter-functionala si ar putea face chiar dificila cumularea datelor valoroase in scopuri fiscale. Mai mult decat atat, ERP-ul disparat poate preveni optimizarea proceselor sau a initiativelor de evitare a stocarii in siloz prin pastrarea datelor izolate. Atunci cand organizatiile nu pot obtine informatiile asa cum doresc, in scopuri de analiza sau pentru a stabili KPI-ul, se blocheaza in fata unui zid pe care nu il pot depasi. In plus, pregatirea angajatilor pe interfete eterogene multiple necesita timp si cu fiecare sistem nou de invatat, creste riscul de eroare umana.

3. ERP dezvoltat intern

“Intotdeauna am facut in acest fel” sunt cele mai mortale sase cuvinte pentru orice afacere, si de obicei, sunt mentionate cel putin o data in orice conversatie despre solutiile ERP dezvoltate pe cont propriu.

Aceste sisteme create pe plan intern pot avea probleme similare cu sistemele ERP disparate, precum inaccesibilitatea datelor interdepartamentale in timp real. Cu toate acestea, aproape toate au un defect fundamental fatal: nu au fost construite de catre experti ERP.

Cel putin in cazul ERP-ului disparat au fost dezvoltatori de software care au contribuit la proiectarea aplicatiilor din cadrul sistemelor, chiar si in cazul in care intreprinderile le asambleaza cu diferite grade de succes. ERP-ului intern, de obicei, ii lipsesc caracteristici, fara de care companiile nu pot functiona: support din partea furnizorului, usurinta de personalizare si incapacitatea de a integra un software extern. Mai mult decat atat, in aceste cazuri apar izolari de date, care limiteaza schimbul de cunostinte. Se poate ajunge, de asemenea, la dublarea datelor si, la randul lor, la supraextinderea resurselor de stocare a datelor.

Ce poate face abas ERP pentru aceste trei medii de software ERP?

Pentru inceput – se poate subintelege – integrarea abas ERP in afacerea ta este, evident, mult mai buna decat a nu face nimic in legatura cu planificarea resurselor intreprinderii.

Adevarul este ca, pietele competitive nu vor astepta pentru ca intreprinderile indecise sa isi dea seama de modul in care doresc sa inoveze. abas ERP este o baza pentru organizatiile dornice sa inceapa drumul spre un control mai transparent al resurselor, prin schimbul de date in timp real si capabilitati avansate de automatizare, conectand fiecare departament la o retea centralizata.

Din cauza modularitatii si a configurabilitatii sale, abas ERP cumuleaza, de asemenea, multe aplicatii diferite pentru a servi orice nevoie de afaceri cu un cost cat mai eficient posibil, fie ca este vorba de planificarea vanzarilor, CRM, procesare de servicii, achizitii, etc Si pentru intreprinderile  care renunta la ERP-ul disparat, dar inca doresc sa pastreze software-ul tert care le place, abas ERP este compatibil cu o lista tot mai mare de aplicatii populare si va livra in continuare cu promisiunea unui sistem ERP complet integrat.

In cele din urma, atunci cand intreprinderile lucreaza cu abas ERP, ele se pot baza pe un personal inteligent, profesionist in nevoile interceptate ale industriasilor si antreprenorilor moderni. abas nu numai ca ofera software extrem de personalizabil, dar gazduim sesiuni de formare in cadrul carora, managerii pot afla mai multe despre pachetul lor abas ERP, pot vorbi cu expertii nostri rezidenti si pot colabora cu profesionisti care impartasesc aceleasi valori in domeniul lor.

ERP-ul ar trebui sa lucreze cu tine, nu impotriva ta. Daca ti-ai vazut chiar si un pic afacerea reflectata in oricare dintre aceste trei scenarii, poate e cazul sa iei in considerare ceea ce abas ERP ar putea face pentru a remodela modul in care faci afaceri.

Share on Facebook

UA-120640885-1 Suna Acum